Kunstnagels zijn erg populair en bijna iedereen heeft ze. Tegenwoordig zijn er vele trends op het gebied van kunstnagels. Maar wat zijn de voor- en nadelen van kunstnagels en hoe worden ze eigenlijk geplaatst? In deze eerste blog leg ik je hier meer over uit.
Wat zijn de voordelen van kunstnagels?
Kunstnagels zijn te verdelen in twee categorieën, namelijk gelnagels en acrylnagels. Het verschil tussen beide soorten nagels kun je hier vinden.
Eén van de grootste voordelen van kunstnagels is dat je nagels er altijd mooi en verzorgd uit zien. Je nagels gaan niet afbrokkelen zoals bij gewone nagellak wel het geval kan zijn. Ook kun je met kunstnagels nog steeds alles doen wat je gewend bent. Mocht je echter aan de slag gaan met bijtende schoonmaakproducten, dan is het aan te raden om handschoenen aan te trekken.
Een ander voordeel van kunstnagels is dat je niet zelf aan de slag hoeft te gaan met remover en nagellak, een professioneel iemand doet dit voor jou. Daarnaast zijn kunstnagels ook geschikt voor nagelbijters. Als je een nagelbijter bent, kunnen kunstnagels een oplossing zijn om dit probleem aan te pakken en ervoor zorgen dat je toch mooie en verzorgde nagels hebt. Een laatste voordeel is dat het zetten van gelnagels normaliter helemaal pijnloos is, het kan alleen een beetje gevoelig zijn wanneer je last hebt van gevoelige nagels zoals bij stress of menstruatie.
Wat zijn de nadelen van kunstnagels?
Je nagels moeten onderhouden worden, nagels gaan na 3 á 4 weken uitgroeien. Na deze periode is het aan te raden is om een nieuwe afspraak te maken om optimaal van je nagels te kunnen blijven genieten.
Hoe worden gelnagels geplaatst?
Eerst worden de nagels vetvrij gemaakt en achtergebleven vuil wordt verwijderd. Tijdens het schoonmaken van de nagels wordt er gevraagd wat voor kleur en vorm je graag wil hebben. Ook is het mogelijk om voor nailart te kiezen. Vervolgens worden de nagels licht gevijld, dit zorgt voor een goede en stevige hechting met de gel/acryl die later op de nagel geplaatst wordt.
Na bovenstaande stappen is het nu tijd voor het plaatsen van de gel/acryl op de nagel. Zodra dit klaar is moeten de gelnagels uitharden in de speciale led lamp. Voor acrylnagels is dit niet nodig, deze drogen zonder gebruik te maken van de lamp. Zijn je nagels te kort? Dan is het mogelijk om de nagels langer te maken. Als de nagels goed zijn uitgehard worden de nagels eerst gevijld met een nagelfrees. Tijdens deze stap de nagel in de juiste vorm gevijld. Na het vijlen met de nagelfrees wordt er nogmaals gevijld met een nagelvijl voor een optimaal resultaat.
Vervolgens wordt de kleur aangebracht. Nu mogen de handen om en om in de lamp. De led lamp zorgt er voor dat de gellak kleur goed uithardt. Zodra dit klaar is, is het tijd voor de laatste laag. Deze laatste laag wordt ook wel topgel genoemd. Deze laag zorgt voor glans en bescherming.
Als de nagels droog zijn wordt er nagelriemolie aangebracht om deze te verzorgen. Nu zijn de nagels helemaal klaar en heb je een prachtig verzorgde nagels!